Kuvia kesältä 2020

Merivesi oli korkeimmillaan 22.2. 123cm yli normaalitason, kunnon myrsky samaan aikaan ja jälki sen mukaista Gummandoorassakin. Timo Heikkisen ottamat kuvat ovat 23.2.

Veneilykausi alkoi olemattoman talven jälkeen heti huhtikuun alussa. Ensimmäisenä paikalla oli "Ariel" miehistöineen 3. -5.4. ja Nikolai-koirakin vieraili Gummandoorassa 12.4.

Ei muuta kuin heti keväällä saunapuiden tekoon, puuta poikki ja pinoon! Kuva 13.4.

"Raikasta vappua Gummandoorassa" lämpötila 0 asteen molemmin puolin! Läheinen Munakari on hyvä retkikohde heti keväällä. Eipä ole vielä ruuhkaa. Kuvat 1.5.

16.5. puut kuljetettiin lautalla saunarantaan ja komea pino niistä tulikin. 

"Seurakoira" Roope tarkkailee toimintaa kiinnostuksella.

22.-23.5. väkeä oli saaressa jo kuusi venekuntaa, joten siivous- ja puuhommat sujuivat varsin rivakasti.

Lipunnostossa 23.5. oli paikalla kuusi venekuntaa, "Ardiane", "Ariel", "Emilia", "Minorina", "Åda" ja "Fraxinus". Kohtalainen etelätuuli liehutteli lippua iloisesti. Kuohujuoma ja kahvi lisukkeineen nautittiin aurinkoisella mökin terassilla.

Korona-ajan Saaristomeritapaaminen kauniina kesäpäivänä Iniön vierasvenesatamassa 14.6. Tänä kesänä ei suuremmin ollut tungosta varsinkaan ennen juhannusta!

Joka kesä meillä on juhannus! Saimme viettää juhannusta aivan ihanassa säässä. Aurinko paistoi pivettömältä taivaalta, lämpöä parhaimmillaan + 25 astetta, tuuli lännessä ja sekin heikkoa. Laiturilla ja terassilla virvokkeet maistuivat samoin kuin mestareiden paistamat pitsireunaiset letut mansikkahillon ja kermavaahdon kera. Juhannuskekkereissä oli mukana 12 henkilöä ja 3 koiraa.

"Saaristomerijaoston" jäsenten matka Kaarinasta Gummandooran tukikohtaan toteutui 27.6. - 1.7. Tänä koronavuonna on hyvä hetki katsastaa Selkämeren Kansallispuiston retkisatamat. Kuuma keskikesän päivä leppoisine tuulineen oli hyvä valinta Ouraluotoon tutustumiselle. Pitkospuita pitkin oli mukava kuljeskella eri puolille saarta.

"Kotiseuturetki" jatkui 29.6. Iso-Enskeriin ja Seliskeriin. Nähtävyyksiä ja nähtävää löytyi kummastakin saaresta yllin kyllin.

Poijupainot kuljetettiin lautalla ja veneellä Anttoorasta Gummandooraan heinäkuun alussa. Painojen upotus- ja poijujen asennustalkoot pidettiin 18.7. Neljä uutta poijua pudotettiin mereen, kaksi ponttonilaituriin parkkeerajille ja kaksi rantalaiturin käyttäjille.

Drone-kuvat 15.8. Gummandoorassa on kaikki mahdollisuudet viettää todellista laatuaikaa! 

Lipunlaskupäivänä 12.9. etelänpuoleinen tuuli oli niin kovaa, ettei lippua edes yritetty vetää salkoon. Päivän kunniaksi tehtiin pieni luontoretki saaren pohjoisrannalle, jossa tuulta tuskin huomasi muusta kuin puiden huminasta ja meren kohinasta. Lipunlaskuun osallistui kaksi venekuntaa.

Alkukevään rauhallinen iltamaisema saunarannasta katsottuna, keskikesän erillaiset sääilmiöt ja syyskuun lopussa sai vielä nauttia häikäisevän kauniista värimaailmasta merellä.


Etsi